PKN
Protestantse Gemeente te Engwierum
 
Geandewei Geandewei

18-2020   Engwierum


Zondag           11 oktober
11.00 uur        ds G. van Wieren,
                       Oosternijkerk

1e collecte      Diaconie 
2e collecte      Kerk        
Zondag            18 oktober
9.30 uur           ds J. Bakker
                        Veenwouden

1e collecte       Diaconie  Kerk in Actie/ Werelddiaconaat
2e collecte       Kerk
                                     

Uit de Diaconie      

Zondag 18 oktober Werelddiaconaat
De gemeenschap van zendingsdiaconessen in Rwanda telt ongeveer veertig zusters. Zij willen een christelijke getuigenis voor hun omgeving zijn. De zusters werken als lerares, verpleegster en kerkelijk werkster in de dorpsgemeenschappen om hen heen. Ze bieden ook een landbouwprogramma en een trainingscentrum voor kleine boeren om de voedselzekerheid en onderlinge samenwerking in de regio te verbeteren. Zo helpen zij de allerarmsten boerinnen en boeren om hun economische positie te verbeteren, zodat zij hun gezin kunnen voeden en geld hebben om hun kinderen naar school te laten gaan.   

Uit de Gemeente

27-9 j.l. KinderKerk
“Ik ben vandaag zo vrolijk.” Nou, dat waren we. Het was zo fijn om elkaar weer te zien en te spreken. Met 10 vrolijke kinderen gingen we naar “de kreake”, want Aline had met pake Harm hard geoefend om ons op het orgel te kunnen begeleiden bij ons startlied “Goedemorgen, welkom allemaal”.  Dat was voor ons een prachtige verrassing en het ging super goed! Voor iedereen leuk om ook even vanaf boven de kerk te kunnen bewonderen. We lazen over de “bergrede” waar Jezus vertelt over het echte geluk uit de Samenleesbijbel voor Junioren. “Er komt een wereld waar iedereen gelukkig is. Echt gelukkig. “ “Je merkt er nu al iets van als je van God houdt. Als je het weer goed maakt als je boos bent. Als je een ander kind helpt. Als je deelt wat je hebt.”  We konden dansen op een lied en we gingen op hartjes schrijven en tekenen wat ons vrolijk maakt. Alle kinderen kwamen daarover vertellen: bijv. vrolijk worden van dieren, schapen, van ouders die je kunt knuffelen, van samen spelen met je beste vriendin, van knutselen, tekenen, van gekke dingen, van Pippie Langkous etc. Ook Rainbow (vredesduif van Kids in Actie) had een hartje gemaakt. Hij wordt vrolijk van Wonderland, een land  waar iedereen gelukkig is. Alle hartjes hangen aan een groot hart achter in de kerk. En dat ziet er prachtig uit.

Kopij
De volgende Geandewei verschijnt 22 oktober.
Kopij kan aangeleverd worden tot 15 oktober bij Gerda Meter de Buorren 10 of
digitaal: pgengwierum@geandewei.nl

 
terug
 
 
 
Kerkdienst

Elke zondag, 9.30 uur Kerkdienst in de PKN kerk.
 
BELEIDSPLAN
Beleidsplan Dicht bij het hart

Beleidsplan voor de Dienstenorganisatie
van de Protestantse Kerk in Nederland
2017 – 2020
Beleidsplan
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.